ανακαινιση

Ποιοι είναι οι λόγοι της ανακαίνισης μιας κατοικίας και πως εξασφαλίζεται η επιτυχής ολοκλήρωσή της;

Ανακαινίσεις σπιτιών και πως θα εξασφαλίσετε μια πετυχημένη ανακαινιση του χώρου σας

Είναι γεγονός πως λόγω της παρούσας ιδιαίτερης κατάστασης η αγορά κατοικιών δεν αποτελεί πλέον μια και τόσο συμφέρουσα επένδυση, οπότε η μερική ή η ολική ανακαινιση τους αποτελεί μια όλο και πιο διαδεδομένη επιλογή.

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που καθιστούν απαραίτητη τη διενέργεια μιας ανακαίνισης: με την πάροδο του χρόνου είναι λογικό πως κάθε οίκημα έχει υποστεί φθορές, οι οποίες πρέπει να επισκευαστούν για την εύρυθμη λειτουργία του ενώ πολλές φορές, απαιτείται να πραγματοποιηθούν εσωτερικές αλλαγές ούτως ώστε να είναι πιο λειτουργικό.

Πολύ συχνό φαινόμενο είναι και η μερική ανακαινιση σπιτιών, όπως ή ανακαινιση μπάνιου και η ανακαινιση κουζίνας.

Συμπληρωματικά, η ανακαινιση ενός οικήματος αυξάνει την υπεραξία του οπότε η ενοικίαση ή η πώλησή του μπορεί πιο εύκολα να πραγματοποιηθεί. Ιδιαίτερα τώρα που η χρήση της πλατφόρμας ενοικίασης ακινήτων AIRBNB είναι ευρέως διαδεδομένη, πολλοί ιδιοκτήτες προβαίνουν στην μερική ή στην ολική αναμόρφωσή τους ούτως ώστε να είναι εφικτή η μετέπειτα εκμετάλλευσή τους.

Τέλος, η αλλαγή του κάθε χώρου του δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας, οπότε αυτόματα ανανεώνει και την ψυχολογική διάθεση των ατόμων που διαμένουν σε αυτόν.

Είναι γεγονός πως με την επένδυση που κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης, προσδοκά να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα μετά την αποπεράτωση του έργου. Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του με σκοπό το καλύτερο και παράλληλα ποιοτικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί να προσέξει παράγοντες όπως:

  • την σωστή οικονομοτεχνική μελέτη, που δεν θα κρύβει εξτρά χρεώσεις
  • την κατάλληλη επιλογή μέσα από ανταγωνιστικά και αξιόπιστα πακέτα ανακαινίσεων τα οποία εξασφαλίζουν προσυμφωνημένο κόστος κατασκευής.
  • τη χρήση πιστοποιημένων προϊόντων και υλικών που δίνουν υπεραξία στην περιουσία του
  • την ποιοτική εργασία έμπειρων μηχανικών και την εξειδικευμένη εργασία των τεχνικών συνεργείων
  • την πιστή τήρηση  του χρονοδιαγράμματος και την παράδοση του έργου στον χρόνο που έχει συμφωνηθεί.
  • την κατάλληλη διακόσμηση

Ουσιαστικά, η επιτυχία μιας ανακαίνισης, εξαρτάται αποκλειστικά από την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη ο οποίος πληροί τις παραπάνω παραμέτρους και λειτουργεί ως προς το συμφέρον του κάθε ιδιοκτήτη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.