ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ, Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση χαρακτηρίζεται γενικά οποιοδήποτε μέτρο που λαμβάνεται για τη μείωση της μεταφοράς θερμότητας (η θερμικής ενέργειας) μεταξύ αντικειμένων σε θερμική επαφή (αγώγιμη), ή από θερμική ακτινοβολία. Η Θερμική μόνωση μπορεί να αφορά αντικείμενα π.χ. ενδύματα, αγωγούς, φούρνους, λέβητες κλπ., ή (κυρίως) χώρους π.χ. κτίρια, βιομηχανικοί χώροι, μεγάλοι ψυκτικοί θάλαμοι κλπ. Αυτή επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους ή διαδικασίες, καθώς και με προσθήκη (επένδυση, στρώση κλπ.) κατάλληλων αντικειμένων και υλικών καλούμενα θερμομονωτικά υλικά.

Σημαντικότεροι λόγοι που επιβάλουν εξωτερικη θερμομονωση είναι τόσο η εξοικονόμηση ενέργειας (ηλεκτρικού, καυσίμων κλπ) όσο και η προστασία των εργαζομένων ή διακινουμένων πλησίον θερμικών πηγών από κίνδυνο ατυχημάτων, εγκαυμάτων κλπ. μέχρι και της άνετης συνεχούς παραμονής τους, όπως π.χ. σε κτίρια, μέσα μεταφοράς κλπ.

Εξωτερικη Θερμομονωση Τοιχοποιίας

Πλεονεκτήματα Συστήματος Kelyfos (εξωτερικη θερμομονωση)

Με το σύστημα KELYFOS η δαπάνη για θέρμανση και ψύξη μειώνεται έως και 58%! Αυτό σημαίνει ότι θα σας κοστίζει πλέον λιγότερο από τα μισά για να θερμαίνετε ή να δροσίζετε το σπίτι σας.

Η απόσβεση του συστήματος KELYFOS γίνεται πολύ άμεσα. Συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς αυξήσεις της τιμής των καυσίμων και του ρεύματος, ο χρόνος απόσβεσης μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει το KELYFOS σημαίνει και δραστική μείωση των αερίων ρύπων από το λέβητα, με θετική επίδραση προς το περιβάλλον.

Ενεργειακή ταυτότητα σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. Ένα κτίριο με θερμομόνωση KELYFOS εναρμονίζεται με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) για την ενεργειακή πιστοποίηση παλαιών και νέων κτιρίων.

Αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Το σύστημα KELYFOS διαθέτει εγγύηση ποιότητας θερμομόνωσης, η οποία σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αυξάνει την εμπορική αξία του ακινήτου σας.

Μπορείτε να επιλέξετε όλα τα προϊόντα του συστήματος KELYFOS (θερμομόνωση τοίχων, δώματος, ανοιγμάτων, ηλιακού θερμοσίφωνα) ή επιλεκτικά κάποια από αυτά.

Το κτίριο αναβαθμίζεται ενεργειακά και αισθητικά και προστατεύεται από τις καιρικές καταπονήσεις χωρίς ρηγματώσεις και μούχλες στα δομικά στοιχεία. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή άριστων υλικών από τις εταιρίες RAVAGO HELLAS, DOW, ISOMAT & ALUMIL.

Σε υφιστάμενα κτίρια το σύστημα KELYFOS τοποθετείται με ελάχιστη όχληση για τους ενοίκους. Ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά την αισθητική του σπιτιού εξωτερικά, χωρίς επιπλέον κόστος για ανακαίνιση.

Σε νεοαναγειρόμενα κτίρια δεν απαιτείται πια διπλή τοιχοποιία με ενδιάμεσα κενό στους περιμετρικούς τοίχους. Έτσι εξασφαλίζετε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου εσωτερικού χώρου.

Το KELYFOS είναι το μόνο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τις εδώ και 20 χρόνια καταξιωμένες θερμομονωτικές γαλάζιες πλάκες STYROFOAM, καθώς και τις γκρι πλάκες νέας γενιάς XENERGY της DOW, εξασφαλίζοντας υψηλή αντίσταση στην υγρασία και την υψηλότερη μακροχρόνια απόδοση.

Ο πιστοποιημένος ηλιακός θερμοσίφωνας KELYFOS SOLAR της CALPAK, με επιλεκτικό συλλέκτη προσφέρει εξαιρετική απόδοση ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Το Kelyfos Wall είναι σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και ανακαίνισης κτιρίων για τοιχοποιία και πιλοτή που εφαρμόζεται σε υφιστάμενες και νεοαναγειρόμενες κατασκευές.
Τα βασικά επιμέρους προϊόντα που απαρτίζουν το Kelyfos Wall είναι τα ακόλουθα:

 1. Ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης Kelyfos Bond της εταιρίας ISOMAT.
 2. Θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης (XPS) Xenergy IB-SL ή Styrofoam IB-SL της εταιρίας DOW.
 3. Βύσματα στερέωσης των θερμομονωτικών πλακών της εταιρίας RAVAGO HELLAS
 4. Υαλόπλεγμα Kelyfos της RAVAGO HELLAS.
 5. Ρητινούχοι σοβάδες τσιμεντοειδούς βάσης Kelyfos Finish-C, ακρυλικοί παστώδεις σοβάδες Kelyfos Finish-A και σιλικονούχοι παστώδεις σοβάδες Kelyfos Finish-S της εταιρείας ISOMAT, οι οποίοι διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις και σε δύο εκδόσεις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Θερμομονωση Δώματος

Μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ Ιούνιος 2006) έχει δείξει ότι μια τυπική πολυκατοικία στην Αθήνα θα μπορούσε να κερδίζει περίπου 1.000€ τον χρόνο χρησιμοποιώντας Kelyfos Rooftile στο δώμα της. Γενικώς τα ενεργειακά οφέλη μπορούν να φτάσουν και το 48% (ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο). Εκτός από την αποδεδειγμένη εξοικονόμηση ενέργειας το θερμομονωτικό πλακίδιο Kelyfos Rooftile καθιστά το κτίριο πιο οικολογικό μειώνοντας την εκπομπή αέριων ρύπων μέχρι και 35%.

Το Kelyfos Rooftile είναι ένα σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη Εξωτερικη Θερμομονωση του δώματος (ταράτσα) και αποτελείται από ειδικές πλάκες λευκού τσιμέντου, υψηλών προδιαγραφών, με επικολλημένη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) Styrofoam IT της DOW.

Πλεονεκτήματα:

 • Προστασία του δώματος από καιρικές καταπονήσεις.
 • Προστασία της υφιστάμενης στεγάνωσης* του δώματος από γήρανση και θερμική καταπόνηση.
 • Ευκολία και ταχύτητα στην τοποθέτηση με απλή απόθεση.
 • Μικρό βάρος (46kg-m²) κατάλληλο για δώματα ελάχιστου φορτίου πλακόστρωσης χωρίς κίνδυνο υφαρπαγής από τον άνεμο.
 • Απάλειψη θερμικών γεφυρών** χάρη στη ραμποτέ διαμόρφωση των πλευρών του πλακιδίου.
 • Κύριο μέρος του πλακιδίου αποτελείται από το πιο αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς STYROFOAM της DOW.
 • Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πλακιδίου σε ανέγερση επιπλέον ορόφων.
 • Καλαίσθητη τελική επιφάνεια.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που ήδη έχουν αναφερθεί το Kelyfos Rooftile προστατεύει τη στεγάνωση (υγρομόνωση) του δώματος χωρίς να χρειάζεται η περιοδική αντικατάσταση ή ενίσχυση της. Επίσης σταματά τη συγκέντρωση υδρατμών στο κτίριο και δεν εμφανίζονται τα αντιαισθητικά μαυρίσματα στους εσωτερικούς τοίχους από μούχλα και υγρασία. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του Kelyfos Rooftile είναι η επαναχρησιμοποίηση των πλακών στην περίπτωση ανέγερσης επιπλέον ορόφων.

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του Kelyfos Rooftile είναι να έχει προηγηθεί στεγάνωση (υγρομόνωση) και δημιουργία ρύσεων στην ταράτσα.

**Θερμική γέφυρα: Τα τμήματα εκείνα των κτηρίων (κολώνες, δοκάρια) που κατέχουν λιγότερη ή μηδαμινή θερμομονωτική ικανότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία του κτηρίου. Αν και αποτελούν ένα μικρό τμήμα του οικοδομήματος, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό της θερμικής απώλειας των κτηρίων.

 

Θερμομόνωση τοιχοποιίας KELYFOS