υγρομονωση της ταρατσαςΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Ιδιαίτερα όσοι μένουν σε μονοκατοικίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η υγρομονωση της ταρατσας αλλά και η συντήρησή της στη συνέχεια είναι μια δύσκολη και συνάμα κουραστική υπόθεση.

Από την άλλη, το θετικό είναι ότι υπάρχουν πλέον στην αγορά τόσο καλά και εύκολα στη χρήση τους προϊόντα στεγανοποίησης που ακόμη κι ένας ‘άσχετος’ με τη συγκεκριμένη δουλειά, ένας απλός ιδιώτης, μπορεί να τα καταφέρει.

 Δεν αναφερόμαστε φυσικά σ’ επαγγελματικές λύσεις, όπως π.χ. τ’ ασφαλτόπανα,
καθώς εκεί η συμβολή του ειδικού τεχνικού είναι απαραίτητη αλλά σε μία εκ των ενόντων αντιμετώπιση του προβλήματος,
από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη δηλαδή του σπιτιού μ’ έναν αρκετά οικονομικό τρόπο.
Και αυτός δεν είναι άλλος από τα επαλειφόμενα ελαστομερή υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά από κορυφαίες εταιρίες του χώρου και τα περισσότερα εκ τω οποίων είναι εξαιρετικά αξιόπιστα.

Η όλη διαδικασία είναι απλή (χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν απαιτεί το χρόνο και τον κόπο της):

 – 1ο στάδιο: καθαρίζουμε με μεγάλη προσοχή όλη την επιφάνεια της ταράτσας μας.

Σαθρά υλικά, υλικά που έχουν με την πάροδο του χρόνου προσκολληθεί σε αυτή,

χώμα κ.ο.κ πρέπει ν’ αφαιρεθούν με μεγάλη επιμέλεια.

Εξαιρετικά χρήσιμη στη διαδικασία αυτή είναι και η χρήση κάποιου πλυστικού μηχανήματος που εκτοξεύει με μεγάλη πίεση νερό καθώς συμβάλει σημαντικά στο δυνατόν καλύτερο καθαρισμό της ταράτσας.

–  2ο στάδιο: αστάρωμα για την υγρομονωση της ταρατσας.

Αφού η επιφάνεια της ταράτσας είναι πλέον καθαρή και στεγνή την περνάμε δύο χέρια αστάρι.

 – 3ο στάδιο: εφαρμόζουμε (επαλείφουμε) το ελαστομερές υλικό.

Το υλικό πρέπει να περαστεί τουλάχιστον δύο χέρια και το εάν θα αραιωθεί με νερό εξαρτάται από τις οδηγίες που δίνει η κατασκευάστρια εταιρία

(οι περισσότεροι ειδικοί πάντως, υποστηρίζουν ότι στο πρώτο χέρι το υλικό είναι καλό να αραιώνεται ελαφρώς με νερό ώστε να εισχωρεί σωστά στους πόρους της επιφάνειας και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή κάλυψη).

Γενικότερα, θα λέγαμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να διαβάζονται και να τηρούνται προσεκτικά οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του εφαρμοζόμενου υλικού ώστε να αποφεύγονται λάθη που θα έχουν άμεση επίπτωση στην ποιότητα της δουλειάς μας.

Όπως επίσης και ν’ αφήνουμε τον απαραίτητο χρόνο μέχρι το επόμενο χέρι ώστε να έχει στεγνώσει καλά η επιφάνεια.

Τέλος, ένας βασικός κανόνας για τη βέλτιστη υγρομόνωση ταράτσας είναι η επιλογή των καλύτερων υλικών – ακόμη κι εάν αυτά είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα.

Η ποιότητα των εφαρμοζόμενων υλικών είναι καθοριστική για την απόδοση της δουλειά μας αλλά και την αντοχή της στο χρόνο.

Γιατί μπορεί μεν να δαπανούμε ένα μεγαλύτερο ποσό για την αγορά τους,

κερδίζουμε ωστόσο τόσο σε καλύτερη απόδοση όσο και σε μεγαλύτερη αντοχή της στεγανοποίησης στο χρόνο καθώς αποφεύγουμε την επανάληψη της εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα,

κερδίζοντας τελικά τόσο σε προσωπικό κόπο όσο και οικονομικά αφού θα περάσουν αρκετά χρόνια προτού χρειαστεί να επαναλάβουμε την όλη διαδικασία.

Δείτε τις υπηρεσίες μας : https://episkevastiki.gr/sealing/