Καλοκαίρι: η πιο συχνή περίοδος επιδιορθώσεων και αλλαγών. Το πως θα ιεραρχήσεις τις επιδιορθώσεις είναι δική σου υπόθεση και εμείς απλά σου δίνουμε ιδέες αλλαγών με απόσβεση!

Ηπρώτη λοιπόν ερώτηση που πρέπει να κάνεις στο εαυτό σου, είναι αν θα αποσβέσεις γρήγορα τα χρήματα που θα δώσεις. Ύστερα αν η αλλαγή αλλάζει ευχάριστα όλο το σπίτι. Μετά ακολουθεί ο βαθμός αναγκαιότητας.

Αλλαγές που ομορφαίνουν το σπίτι!Ακολουθούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς αλλαγές με θετικό πρόσημο στο τρίπτυχο κόστος-απόσβεση-αναγκαιότητα, που θα αποτελέσουν μια σίγουρη επένδυση με μεγάλη επίδραση στην ποιότητα ζωής σου.

Ανακαίνιση προσθέτοντας φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου!

Βάλε φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου!
Παρά το μικρό κόστος του να αγοράσεις 4-5 φυτά και να τα μεταφυτέψεις, οι οπτικές αλλαγές και η αλλαγή στην ποιότητα ζωής σου θα είναι τεράστια! Κατ’ αρχάς θα προσθέσει λίγο από φύση στο εσωτερικό του σπιτιού σου και κατά δεύτερον θα σε παρακινήσει να αποζητάς περισσότερο την ίδια την Φύση.

Ταυτόχρονα πολλά από τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολύτιμες ιδιότητες στο φιλτράρισμα τοξινών και με μόλις 3 από αυτά, έχεις μια πλήρη κάλυψη από όλες τις επικίνδυνες ουσίες. Ύστερα θα διατηρούν την υγρασία σε ιδανικά επίπεδα, κάτι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν έχεις μωρό στο σπίτι (και γλιτώνεις το κόστος του αφυγραντήρα). Στον κήπο ή το μπαλκόνι θα δημιουργήσεις τον δικό σου ιδιωτικό παράδεισο, οπότε όλοι οι λόγοι συναινούν στο να κάνεις αυτό το βήμα. Πολλά φυτά χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση με μέγιστα οφέλη.

Βάψιμο σπιτιού ή δωματίου

Βάψιμο δωματίου.
Ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους δραστικής αλλαγής με μικρό κόστος είναι το βάψιμο του σπιτιού ή απλά ενός δωματίου. Εμφυσείς νέα ζωή στο δωμάτιο που θα επιλέξεις να βάψεις και φρεσκάρεις την χρωματική παλέτα του σπιτιού σου. Ταυτόχρονα μπορείς να επιλέξεις μια οικολογική μπογιά, ώστε να μην σε απασχολεί το που θα κοιμηθείς την μέρα μετά το βάψιμο. Άλλωστε τώρα που έχει ζέστη και αεράκι, είναι ιδανική ευκαιρία για να βάψεις το σπίτι σου.

 Έξυπνες προσθήκες

Έξυπνες λύσεις και αλλαγές τεχνολογίας.
Γενικά οι έξυπνες high tech προσθήκες είναι μια πολύ καλή λύση να αλλάξεις την ποιότητα της ζωής σου με εύκολη απόσβεση. Το να αλλάξεις όλες τις λάμπες σου σε LED είναι κάτι που θα έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη. Το να τοποθετήσεις μια έξυπνη συσκευή για απομακρυσμένο έλεγχο του ηλιακού θερμοσίφωνα που θα μπορείς να τον χειριστείς από το smartphone, είναι ιδιοφυές και θα έχεις απόσβεση σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αντίστοιχα υπάρχουν φίλτρα για το νερό που αφαιρούν το χλώριο και τα άλλα καθαριστικά, καθιστώντας το εμφιαλωμένο νερό περιττό. Πραγματικά, μπορείς να σκεφτείς τι σου προκαλεί μεγάλα έξοδα και να ψάξεις αντίστροφα για λύσεις . Υπάρχουν και περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

Επισκευές μόνωσης

Μονώσεις, ενεργειακές επιδιορθώσεις.
Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα είναι ενεργό ξανά το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ οίκον με επιδοτήσεις για όλες τις κατοικίες που με πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης D και κάτω. Με επιδότηση μέχρι και 70% και τα υπόλοιπα με δικό σου κόστος ή με τραπεζικό δανεισμό. Το να τοποθετήσεις κουφώματα αλουμινίου, να μονώσεις την ταράτσα ή να φτιάξεις ταρατσόκηπο, έχει άμεση επίδραση στην διαφυγή ενέργειας από το σπίτι σου και είναι τα πιο γρήγορα χρήματα που θα έχεις αποσβέσει ποτέ. Ταυτόχρονα βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου, αποχαιρετάς τις μούχλα, δεν θα δεις το ίδιο εύκολα υγρασία στους τοίχους όπου θα αναγκαστείς να βάψεις πάλι το σπίτι, γλιτώνεις από βραχυκυκλώματα καλωδίων σε επαφή με υγρασία ή νερό και έχεις δεκάδες άλλα προτερήματα.

Τοποθέτηση ηλιακών πάνελ

τοποθέτηση ηλιακών πάνελ
Δεν συμφέρει η τοποθέτηση ηλιακών πάνελ σε κάθε σπίτι, είναι κάτι που υπολογίζεται με ασφάλεια βάσει τετραγωνικών, τιμής πώλησης ρεύματος και κατανάλωσης που κάνεις. Συμφέρει αν έχεις χώρο για πολλά πάνελ, όπου πέρα από το δικό σου ρεύμα, θα πουλάς και στην ΔΕΗ. Ταυτόχρονα θα δεις μείωση στις δαπάνες οι οποίες έρχονται αναλογικά με το ύψος του λογαριασμού σου και θα γλιτώσεις αρκετά κόστη. Πλήρη απόσβεση θα έχεις γύρω στα 4 χρόνια, όμως τα πάνελ θα σου κρατήσουν με την συντήρηση περίπου 10 χρόνια. Απλά δεν συμφέρει σε κάθε σπίτι και είναι σχετικό με τους λογαριασμούς που κάνεις. Την ίδια στιγμή αποκτάς ένα πλεονέκτημα γνωρίζοντας μια τεχνολογία του μέλλοντος και ακόμα καλύτερα, κάνεις καλό στο περιβάλλον και στον εαυτό σου (Κακός λιγνίτης, κακός!).

Κάποιες αλλαγές έχουν να κάνουν με την εμφάνιση και άλλες έχουν να κάνουν με την μείωση του κόστους διαβίωσης. Εμείς σου παρουσιάσαμε τις 5 πιο δημοφιλείς αλλαγές στο σπίτι που αξίζουν τον κόπο και την επένδυση και οι αποφάσεις είναι δικές σου! Για περισσότερες ιδέες και λύσεις για το σπίτι σου κλικ στα σχετικά άρθρα παρακάτω!