ανακαίνισηΗ ανακαίνιση του σπιτιού συνήθως μας δημιουργεί μια όμορφη διάθεση και μας φτιάχνει την ψυχολογία. Υπάρχουν, όμως, φορές που θα ήταν καλύτερο να την αποφύγουμε. Δείτε για ποιους λόγους δεν πρέπει να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας.

Μπορεί να σας κοροϊδέψουν Όταν αποφασίσετε να κάνετε ανακαίνιση σκεφτείτε και ψάξτε πολύ καλά ποιον θα προσλάβετε.

Μην συνεργάζεστε με άτομα που ήρθαν από μόνοι τους σε εσάς. Ψάξτε να βρείτε καλούς εργολάβους που θα αναλάβουν να κάνουν την ανακαίνισή σας χωρίς να προσπαθήσουν να σας κλέψουν χρήματα.

Ρωτήστε φίλους και γνωστούς αν έχουν κάποιο άτομο να σας συστήσουν. Αν δεν βρείτε τον κατάλληλο εργολάβο, τότε καλύτερα να μην προχωρήσετε στην ανακαίνιση.

Αν δεν το κάνετε οικολογικά, μην το κάνετε καθόλου 

Είναι πολύ σημαντικό πλέον στις μέρες μας τα σπίτια να είναι όσο το δυνατόν πιο οικολογικά. Το να χρησιμοποιήσετε υλικά που βλάπτουν το περιβάλλον δεν είναι καλή λύση.

Γι’αυτό ψάξτε καλά να βρείτε έπιπλα που είναι φτιαγμένα από οικολογικά υλικά.

Επειδή κάποια από αυτά μπορεί να είναι ακριβά, δείτε ποιος χώρος του σπιτιού χρειάζεται πιο άμεσα ανακαίνιση και ξεκινήστε από εκεί.

Αν κάνετε ολοκληρωτική ανακαίνιση στο σπίτι σας, οπλιστείτε με μπόλικη υπομονή και μην την ξεκινήσετε αν δεν είστε 100% σίγουροι, για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε μέχρι να γίνουν όλα όπως τα θέλετε.

Η ανακαίνιση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις σας 

Όταν μια ανακαίνιση κρατάει πολύ καιρό και έχετε ένα σωρό άτομα μέσα στα πόδια σας καθημερινά, τότε μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη σχέση με τους δικούς σας ανθρώπους.

Η ανακαίνιση μπορεί να φέρνει χαρά όταν ολοκληρώνεται αλλά στην αρχή και κατά τη διάρκεια είναι μαρτύριο για αυτούς που τη βιώνουν.

Tip Για να μην συμβεί αυτό ή για να περάσει το διάστημα της ανακαίνισης όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα χωρίστε με τον/την σύντροφό σας αρμοδιότητες ώστε να μην μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου.

Κοστίζει παραπάνω από όσο φαντάζεστε

Όσες φορές και αν τα υπολογίσετε, τα έξοδα θα είναι σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτά που έχετε στο μυαλό σας. Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, φροντίστε να κάνετε έναν πολύ καλό προϋπολογισμό και να μην τον υπερβείτε σε καμία περίπτωση.

Δεν θα τα καταφέρετε μόνοι σας 

Αν θέλετε να κάνετε μια καλή ανακαίνιση στο σπίτι σας, τότε δύσκολα θα τα καταφέρετε μόνοι σας όσο αυτόνομοι και ανεξάρτητοι και αν νιώθετε.

Φροντίστε να ζητήσετε βοήθεια από δικούς σας ανθρώπους αλλά και ειδικούς για να τελειώσετε και μια ώρα αρχύτερα.

Tip Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση κάντε μια πολύ καλή έρευνα στο ίντερνετ, σε περιοδικά, ρωτώντας επαγγελματίες που γνωρίζετε, ώστε όταν ξεκινήσει η ανακαίνιση να ξέρετε με ακρίβεια και το τι θέλετε αλλά και πόσο χρόνο και χρήμα απαιτεί η όλη διαδικασία της ανακαίνισης.

Φροντίστε να παραμένετε ενωμένοι σε όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης και να μην απογοητευτείτε με τις πρώτες δυσκολίες

Δεν χρειάζεστε ανακαίνιση. 

Η ανακαίνιση μερικές φορές είναι όπως τα ρούχα.

Όσα και αν έχουμε θέλουμε να ψωνίζουμε και άλλα. Μην κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας απλά για να πείτε ότι κάνατε.

Δείτε αν το σπίτι σας χρειάζεται πραγματικά την ανακαίνιση και στη συνέχεια προχωρήστε στην πραγματοποίησή της.

Αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές που πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η εικόνα του σπιτιού σας πριν μπείτε σε φάση ανακαίνισης, κάντε τις.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να βάψετε το σπίτι σας, να αλλάξετε θέση στα έπιπλά σας, να προσθέσετε μερικά αξεσουάρ και διακοσμητικά που δεν κοστίζουν πολύ.

Αν μετά από αυτές τις αλλαγές θέλετε και πάλι να κάνετε ανακαίνιση τότε ξεκινήστε την οργάνωση.

Όταν κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας σκεφτείτε όλους του παράγοντες και καλό είναι να έχετε μεριμνήσει για τα έξοδα που θα χρειαστούν.

Αν θεωρείτε ότι δεν «βγαίνετε» οικονομικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν άλλο τρόπο να ανακαινίσετε μέρος του σπιτιού σας με λιγότερα χρήματα.

Αλλιώς αποφασίστε πόσα χρήματα χρειάζεστε, δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να βάζετε στην άκρη κάθε μήνα και φτιάξτε έναν λογαριασμό για να βάζετε μέσα σε αυτόν κάθε μήνα ένα ποσό για την μελλοντική ανακαίνιση του σπιτιού σας. Μέχρι να μαζέψετε το ποσό,  έστω και προσωρινά.

Πηγή: http://spirossoulis.com/plus-living-7-logoi-gia-na-min-kanete-anakainisi-sto-spiti-sas/