ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ το βέβαιο είναι ότι από τον κίνδυνο διάρρηξης ή ληστείας δεν εξαιρείται καμία γειτονιά της Αθήνας. «Τις περισσότερες φορές αυτές οι ομάδες παίρνουν ένα λεωφορείο, πάνε σε μια περιοχή και τσεκάρουν σε ποιο σπίτι μπορούν να μπουν. Μπορεί να “επισκεφθούν” πολλές πολυκατοικίες σε μία φορά. Θα ανέβουν όλους τους ορόφους και, εάν είναι απ’ αυτούς που “δουλεύουν” πόρτες ασφαλείας, θα ελέγξουν ποιες από αυτές μπορούν να “χτυπήσουν”. Είτε θα περιμένουν απέξω μήπως ακούσουν θόρυβο είτε θα χτυπήσουν το κουδούνι να δουν αν είναι κάποιος μέσα. Αν τους βολεύει, θα την ανοίξουν, αν όχι, θα πάνε παρακάτω».

Το πλέον εύκολο, πάντως, για τους διαρρήκτες είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην πολυκατοικία. «Πολύ συχνά βρίσκουν την πόρτα της εισόδου ανοιχτή ή χτυπούν τα κουδούνια και κάποιος ανοίγει χωρίς να ρωτήσει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν δίνουμε σημασία. Μπορεί να ακούσουμε ένα θόρυβο δίπλα μας και να μην ασχοληθούμε ή να δούμε έναν άγνωστο άνθρωπο να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες και να μην τον ρωτήσουμε ποιος είναι και πού πάει». Κάνουμε και χειρότερα λάθη. «Έβαλαν όλοι πόρτες ασφαλείας και δεν τις κλειδώνουν!», λέει με φανερή αγανάκτηση. «Ή αφήνουν σημείωμα στο θυροτηλέφωνο στον κούριερ που περιμένουν “επιστρέφω σε δύο ώρες”. Ωραία, ο κλέφτης της γειτονιάς τούς ευχαριστεί πάρα πολύ!».

Η εταιρεία μας μετά από ενδελεχή έλεγχο από μεγάλη γκάμα πορτών ασφαλείας, έχει επιλέξει να συνεργάζεται με τις βέλτιστες από απόψεως τεχνικών προδιαγραφών και τιμών. Παράλληλα αναλαμβάνουμε και την τοποθέτηση τους για τέλεια εφαρμογή τους.